четвъртък, 11 септември 2008 г.

Последните новини

Здравейте,

В момента има три интересни турнира, които следя с огромно внимание- един в Билбао, един в Налчик и един в к.к. Слънчев бряг.

В Испания продължава да играе Веселин Топалов. След като беше отстъпил първата позиция, днес той отново си я върна с победата над Магнус Карлсен. Останалите партии от супер-турнира завършиха с победи за Левон Аронян (над Вишванатан Ананд) и Василий Иванчук (над Теймур Раджабов). Остават още два кръга до края на турнира, стискаме палци на Веско!

В Русия продължава Световното първенство за жени. Наши участнички бяха Антоанета Стефанова и Мария Велчева. За наше нещастие Мария отпадна още в първия кръг, а Ети- в осминафинала. В момента се играе полуфинал, където за титлата се борят Александра Костенюк от Русия, Хоу Юфан от Китай, Пия Крамлинг от Швеция и Хъмпи Конеру от Индия. След първата партия от кръга Костенюк и Юфан записаха победи. Следващата партия се играе на 11.09.2008 г. и тогава ще стане ясно дали ще се стига до тайбрек.

В България се играе международният турнир "7-ми Мемориал Георгиев- Кесаровски". В него участват 154 шахматисти от 14 различни страни. След 4-тия кръг, с пълен актив от точки, водят IM Красимир Русев, GM Евгени Янев, GM Владимир Петков и WFM Светла Йорданова. В следващия кръг те ще се срещнат в партии. Предстоят интересни срещи :)

До скоро!

***

И още нещо полезно:

Къде да играем шах online.

Няма коментари: