петък, 12 септември 2008 г.

Билбао, Налчик , Слънчев бряг

Веселин Топалов и Вишванатан Ананд завършиха реми в предпоследния кръг в Билбао. Всъщност и останалите участници днес завършиха реми :) По този начин Веско запази преднината си от една точка пред Левон Аронян и 2 точки пред Магнус Карлсен и Василий Иванчук. В последния кръг българинът ще играе с Иванчук. Първата партия между двамата завърши реми. Но подобен резултат не би бил достатъчен за Топалов, тъй като има голяма вероятност Аронян да надиграе Теймур Раджабов и така Веско да остане назад в класирането.

Класиране след 9-ти кръг:

1. Топалов 14 точки
2. Аронян 13 точки
3. Карлсен 12 точки
4. Иванчук 12 точки
5. Раджабов 7 точки
6. Ананд 7 точки

---------------------------------------------------------------------------------------------

Налчик- Световно първенство за жени. Следва финал, до който достигнаха Хоу Юфан и Александра Костенюк. Рускинята надигра противничката си с 1.5 на 0.5 в основните партии, докато китайката достигна до 2 тайбрека. Първият завърши 1-1, но тя се наложи в партиите блиц и победи Конеру с 2-0. Така крайният резултат от техните партии е 4-2 за китайката.

На 14-ти септември(неделя) започва финалът. Ще се играят 4 партии(в продължение на 4 дена). Ако има равенство, на 18-ти септември ще има отново тайбрек.

Зележете, че Юфан е само на 14 години!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------

На "Георгиев- Кесаровски" Красимир Русев отстъпи първото място на Живко Братанов. Краси нямаше загуба до 7-мия кръг, но беше надигран от Живко. Така Братанов е лидер във временното класиране с 6.5 точки. Следват го Красимир Русев и Владимир Петков са с по 6 точки. В следващия кръг ще се срещнат Живко Братанов и Владимир Петков.

***

И още нещо полезно:

Информация за шах книги.

Няма коментари: